Convoy sponsrar First Step UF - vinnare på UF-mässan i Västerbotten

UF-företagande och Convoy verkar funka bra ihop. Flera UF-företag fakturerar sina kunder via Convoy med framgång - se bara på Kisanet Tesfaghabirs UF-företag i Norrbotten.

Nu senast uppmärksammades First Step UF, som använder egenanställning som en del av sin metod, i flera flera av de tävlingskategorier de ställde upp i vid UF-mässan i Västerbotten 27-28 mars.

Tack vare kopplingen till egenanställning valde Convoy att bli sponsor till företaget, och vi kan konstatera att First Step UF vann i två kategorier: Årets produktutveckling samt Hållbart företagande. Dessutom blev de tvåa i kategorin Årets tjänst!

 

De som driver First Step UF är tre elever på Minervagymnasiet i Umeå - Mazen Abdulla, som har rollen som VD i UF-företaget, Alexander Ivarsson som är ekonomiansvarig och Petter Sjöberg, som ansvarar för IT och marknadsföring. De har sedan tidigare erfarenhet av att driva UF-företag, och att den erfarenheten har varit nyttig att ha med sig till First Step UF är de tre överens om.

First Step UFs metod bygger på tre steg. Först en introduktion, där First Step UF startar samarbeten med arbetsgivare i behov av arbetskraft. Arbetsgivarna introduceras till affärsmodellen samt till egenanställning. Nästa steg är en introduktion för arbetssökande ungdomar, där de ges kompetens för att ta ett första kliv in på arbetsmarknaden. Detta sker genom en kortare kurs, där ungdomarna bland annat lär sig hur man gör en faktura för sitt arbete och inom "jobbkompetens", som gör dem mer attraktiva att anställa för arbetsgivare. I det tredje och sista steget kopplar First Step UF ihop arbetsgivare och ungdomar.

I de två kategorier som First Step UF vann, var jury-motiveringarna följande:

  • Årets produktutveckling - "Med små steg bekämpa stora problem och ger ungdomar möjljigheten till det stora steget till marknaden".
  • Hållbart företagande - "Företaget har lyckats mycket väl med att integrera hållbarhetstänk i hela verksamheten genom att ta hänsyn till såväl sociala, ekonomiska som miljömässiga faktorer. Det här företaget har redan tagit första steget mot en hållbar framtid!"

Convoy gratulerar First Step UF och skickar med lyckönskningar inför UF-finalen i Stockholm 26-27 maj.

 

NYTT FRÅN MEDLEMMARNA

Här hittar du mer nyheter från Convoy och från medlemmarna/delägarna i Convoy

 

  Convoy

 

  Företagarna Västerbotten 

 

  Coompanion Norrbotten 

 

  Coompanion Västerbotten

 

  Coompanion Jämtland

 

  Hushållningssällskapet AC/BD

 

  Hushållningssällskapet Jämtland

 

  Hela Sverige Ska Leva Västerbotten