Gör det du är bra på - starta eget med egenanställning

Gör det du är bra på -

Starta eget med Convoy egenanställning!

Fakturera utan företag, administrera utan krångel. Convoy Egenanställning ger dig chansen att göra just det - vi hjälper dig med det som ofta uppfattas som svårt och krångligt med att starta och driva en verksamhet. Convoy ser egenanställning som ett förenklat entreprenörskap - och vi vill att du ska lyckas!

Vi ser egenanställning som det enkla sättet att starta verksamhet och fakturera kunder. Du får chansen att testa din affärsidé med vårt stöd i ryggen - vi hjälper dig med rådgivning, det mesta av pappersarbetet som  fakturering, bokföringen, inbetalning av skatter och avgifter, administration och utbetalning av lön med mera, med mera. Du kan fokusera på att utveckla tjänster, hitta kunder och göra jobbet - vi tar hand om resten! Har du en affärsidé du vill testa så kontakta oss för en diskussion om din verksamhet skulle fungera hos oss. 

För dig som vill ta uppdrag som egenanställd och fakturera kunder på ett enklare sätt har vi flera tjänster med egenanställning som grund:

  • för den som vill starta eget på ett enklare sätt har vi tjänsten Convoy Entreprenör, alltså egenanställning som ett förenklat företagande
  • för dig som vill söka och driva projekt har vi Convoy Projekt
  • Uppdrag inom IT-sektorn? Andra längre uppdrag? Convoy Uppdrag är vår lösning för dig
  • Behöver ditt företag kompetens snabbt och enkelt? Convoy Anlita!

Enklare och billigare för företag!

  • För företag, organisationer och projektägare är tjänsten Convoy Anlita en smart lösning för kompetensförsörjning för längre eller kortare perioder. Enkelt, och billigare än bemanning!

Läs mer om Våra tjänster här

convoy 5334 h742xb1000 fix

 Jobbar Du med IT? 

Ta uppdrag via Convoy. Första året disponerar du 92% av det vi fakturerar exkl moms - och sen blir det bara mer ju längre avtalet löper! Anmäl Dig till Convoy Uppdrag idag!  

Vi ger dig inom IT-sektorn möjlighet till uppdrag där du får disponera 92 % av det som faktureras netto till kunden under första året - och mer ju längre avtalet löper. Vi är avtalspart med kund och ger dig möjlighet att utföra uppdraget - som egenanställd entreprenör hos oss. Vi söker bl a systemutvecklare till uppdrag i hela Sverige. 

Blir du aktuell för ett uppdrag ger vi dig adminstrativ hjälp och tillhandahåller verktyg du använder t ex för din rapportering och fakturering samt ser till att du är försäkrad. Men det bästa av allt är att du behåller nästan allt som faktureras... 

(Bild: Erik Sandin)

 

Sarah Sandström, designer som numera bor i Örnsköldsvik..

Sarah Sandström är en designer som startade Fresh Design Group hos Convoy tillsammans med några studentkamrater under sin tid på Luleå Tekniska Högskola. Deras första gemensamma produkt var en salladsskål som såldes via Sagaform och Royal Design.

Sarah och de övriga i Fresh Design Group gick med i Convoy för att vi kunde erbjuda dem en enkel och smidig lösning för att ta betalt från Sagaform.

 

Per Lundström är en av fotograferna som är med i Convoy. På sidan om sitt ordinarie jobb hos Norrmejerier ägnar Per den mesta tiden åt fotografering. Nu har han uppdrag för bland annat Norrbottens media och den finska skidanläggningen Levi i finska Lappland.

 
Vad fotograferar du helst, Per?  
Jag föredrar att vara ute i naturen och fotografera. Jag älskar att fotografera norrsken i fjällen och det gör jag allra helst i stugan i Abisko som är en av de bästa platserna för norrskensfotografering. Det är alltid lika fascinerande att fånga den fina gröna dansen från ovan, det är magiskt!

 
Vilken typ av uppdrag jobbar du mest med?  
Just nu är det mycket reportagefoto som gäller. Jag anlitas sedan några månader av Norrbottens media, och bilderna hamnar ofta i Norrbottens-Kuriren.  
Jag tar också mycket reklambilder till min finska kund i Levi där jag fotograferar olika typer av friluftsaktiviteter under de olika årstiderna till deras katalog.

 
Hur kom du på idén att starta verksamhet hos Convoy?  
Jag fick tips om Convoy av en arbetskamrat som behövde bilder till en reklamkampanj på vårt gemensamma jobb. Hon ville att jag skulle fakturera företaget för bilderna och föreslog att jag skulle bli en egenanställd entreprenör hos Convoy.


Hur tycker du att det funkar?  
Convoy funkar helt enkelt superbra! Det ger mig mera tid att ägna mig åt att göra det jag just vill göra - fotografering! Det är snabbt och smidigt att köra via Convoy!  


Från de första reklambilderna har nu Per byggt upp en verksamhet som fotograf på sidan om sitt ordinarie arbete. De största kunderna ger Per fler och fler uppdrag, och nya kunder upptäcker hela tiden Pers kvalitéer som fotograf.


Hur ser dina framtidsplaner ut?
Mina framtidsplaner ser ut att fota ännu mera norrsken den kommande vintern, försöka fånga de härliga färgerna och danserna från ovan som bjuds i en rejäl ljusshow! Naturen är fantastisk! Jag har även planer för fler uppdrag inom turistnäringen.

Jag fortsätter att driva min verksamhet hos Convoy. Jag får hjälp med fakturering och annat pappersarbete, och när dessutom avgiften är så låg, så ser jag ingen anledning att byta form för min verksamhet.  
Du kan titta på några av Pers bilder på www.vildavidder.se

 

Kata - föreläsare, poet, skribent

 

Här kommer en presentation av Kata Nilsson, föreläsare, poet, skribent mm från Östersund inom kort.

 

Jag heter Erik Nyström född 1991 med en CP-skada. En skada som uppkom efter en blödning på hjärnan då jag föddes alldeles för tidigt. Idag är Erik en av Convoys egenanställda entreprenörer som framgångsrikt driver en egen verksamhet där han tar uppdrag som föreläsare.

- Min funktionsnedsättning gör det svårare för mig att ha en fungerande vardag. Detta märktes redan i tidig ålder. När jag var yngre så upplevde jag svårigheter att passa in i ett socialt sammanhang då jag sågs som annorlunda och att många i min omgivning hade fördomar kring det. Jag ville få till en förändring, en meningsfull fritidsaktivitet och sökte upp en teatergrupp med icke funktionsnedsatta och det byggde mitt självförtroende och stärkte min sociala förmåga i resten av vardagen. En stor vinst!

Så skriver Erik Nyström, entreprenör, boxningstränare, skådespelare, föreläsare med mera, läs mer på hemsidan eriknyström.se/om mig. Erik beskriver sin uppväxt och hur han successivt hittade sin väg bort från mobbning och utanförskap. Idag är Erik en av Convoys egenanställda entreprenörer som framgångsrikt driver en egen verksamhet där han tar uppdrag som föreläsare. Erik har deltagit som en av föreläsarna vid Svenska CP-Föreningens konferens i Stockholm och han har genomfört en populär föreläsning för A-Assistans i Hudiksvall samt i Karlstad. Dessutom jobbar han med en podd, "Funkisliv utan filter", som han varit med och tagit initiativ till. Erik både medverkar, klipper och redigerar. Du hittar mer info om podden via Soundcloud-länken nedan. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete, Erik!
Du hittar mer info om Erik på:

 

 

Kisanet - ung entreprenör får pris vid UF-mässa

För någon vecka sedan genomförde Ung Företagsamhet (UF) i Norrbotten sin årliga mässa. Ett av UF-företagen som deltog var "Kisanet Tolktjänster UF", som drivs av Kisanet Tesfaghabir som går andra året på naturvetenskapsprogrammet på  Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå. Kisanet får hjälp av Convoy med faktureringen av kunder.

I anslutning till mässan genomfördes olika tävlingar. Kisanet vann tävlingen för Bästa affärsplan och fick andra pris i tävlingarna Bästa UF-företag och Bästa tjänst. Vi gratulerar!

Hösten 2013 gick Kisanet Tesfaghabir med i Convoy. Hon hade just startat UF-företaget Kisanet Tolktjänster UF och behövde hjälp med att fakturera kunder. Hennes UF-lärare Rickard Nilsson tipsade henne om Convoy, som han såg skulle kunna ge möjlighet för Kisanet att få stöd när hon byggde sin verksamhet. När vi på Convoy pratade med henne första gången mötte vi en positiv och driftig ung tjej med ambitioner.

Till Sverige för tre år sedan

Kisanet flyttade till Sverige för cirka tre år sedan som ensamkommande flyktingbarn. Hon började om på nytt och fick lära sig ett helt främmande språk, svenska. "- Just i början när man inte kunde språket var det väldigt svårt att träffa nytt folk, komma in i samhället och dessutom blev mitt självförtroendet allt sämre. Att kommunicera var inte helt omöjligt eftersom jag pratade flytande engelska men allt annat som skolarbete, att kontakta myndigheter och göra ärenden osv krävde svenska."

Kisanet fortsätter: "- Jag hade haft flera samtal med olika myndigheter med hjälp av ”telefontolk”. Det var jobbigt att hålla på och berätta min livshistoria till helt okända personer som jag hade träffat bara en gång via telefon. Jag var rädd, förvirrad och befann mig i ett främmande land med en hel annan kultur och att inte kunna se tolkarna gjorde det ännu svårare. Tolk på plats var dock omöjligt att få tag i eftersom det inte fanns några andra eritreaner förutom mig här i Övertorneå."

Kommunen erbjöd uppdrag

Sommaren 2013 kom två eritreanska familjer till Övertorneå och då blev Kisanet kontaktad av kommunen. Kommunen erbjöd henne ett deltidsjobb - tolk på plats. "- Det var en utmaning i början men med tiden blev det lättare och roligare. Genom att jag själv har varit med om något liknande, var det inte svårt att förstå familjernas bekymmer. Att jag kunde följa med till olika ställen och tolka åt dem gav dem trygghet och stöd. De kunde lita på mig och detta, mitt eget intresse för språk och det faktumet att det fanns behov, inspirerade mig att driva tjänsten under UF året."

Kisanet prisas för sin afffärsplan

Den verksamhet Kisanet byggde upp som UF-företagare heter Kisanet Tolktjänster UF. Hennes affärsidé är att tillhandahålla tolktjänster för eritreaner och etiopier samt myndigheter och organisationer som är i behov av att kommunicera på svenska eller tigrinska. Vid UF Norrbottens mässa i mitten av mars hade Kisanet anmält sig till flera av tävlingarna däribland Bästa affärsplan - och hennes affärsplan vann! Juryns motivering löd:

- Affärsplanen förmedlar en tydlighet vad gäller vad, vem och varför. Den ger känsla av hög trovärdighet! Ett stort plus är diskussionen beträffande kunder och pris.

I tävlingarna Bästa UF-företag och Bästa tjänst kom Kisanet på andra plats. Convoy är stolta över Kisanets insatser och önskar henne all framgång som entreprenör.

 

 

 

CONVOY ÄR..

..ett egenanställningsföretag. Egenanställning innebär ett förenklat entreprenörskap - vi gör det helt enkelt enkelt för dig att ta uppdrag och fakturera kunder!

 

Och då är du vinnaren!

Boka tid för info!


Hos Convoy får Du...:

 

LOGGA IN

Convoy

Convoy är ett kooperativt egenanställningsföretag med bas i Umeå. Vi erbjuder våra tjänster via internet och har anslutna entreprenörer i olika branscher i hela Sverige.

Vi erbjuder tjänster baserade på egenanställning - ett förenklat företagande som ger dig möjlighet att fakturera kunder utan att ha ett företag, helt enkelt att driva en verksamhet på ett enklare sätt.

Kontakta oss så får du veta mer!