Starta eget med Convoy egenanställning!

Starta eget med Convoy egenanställning!

Gör det du är bra på - Starta eget med Convoy...

Marielle Color, skribent och fotograf

Marielle Color, skribent och fotograf

    Marielle Color, en kommunikationstalang från...

Convoy Uppdrag

Convoy Uppdrag

  Jobbar Du med IT?   Ta uppdrag via Convoy. Första året disponerar du 92% av det...

Sarah - designer, Örnsköldsvik

Sarah - designer, Örnsköldsvik

  Sarah Sandström, designer som numera bor i Örnsköldsvik.. Sarah Sandström är en...

Per Lundström, fotograf

Per Lundström, fotograf

  Per Lundström är en av fotograferna som är med i Convoy....

Kata. Poet. Föreläsare. Skribent.

Kata. Poet. Föreläsare. Skribent.

  Kata - föreläsare, poet, skribent   Här kommer en presentation av Kata Nilsson,...

Det här är Erik. Föreläsare, boxningstränare  och skådespelare. Allt är möjligt.

Det här är Erik. Föreläsare, boxningstränare och skådespelare. Allt är möjligt.

  - Jag heter Erik Nyström född 1991 med en CP-skada. En skada som uppkom efter en...

 

Kisanet - ung entreprenör får pris vid UF-mässa

För någon vecka sedan genomförde Ung Företagsamhet (UF) i Norrbotten sin årliga mässa. Ett av UF-företagen som deltog var "Kisanet Tolktjänster UF", som drivs av Kisanet Tesfaghabir som går andra året på naturvetenskapsprogrammet på  Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå. Kisanet får hjälp av Convoy med faktureringen av kunder.

I anslutning till mässan genomfördes olika tävlingar. Kisanet vann tävlingen för Bästa affärsplan och fick andra pris i tävlingarna Bästa UF-företag och Bästa tjänst. Vi gratulerar!

Hösten 2013 gick Kisanet Tesfaghabir med i Convoy. Hon hade just startat UF-företaget Kisanet Tolktjänster UF och behövde hjälp med att fakturera kunder. Hennes UF-lärare Rickard Nilsson tipsade henne om Convoy, som han såg skulle kunna ge möjlighet för Kisanet att få stöd när hon byggde sin verksamhet. När vi på Convoy pratade med henne första gången mötte vi en positiv och driftig ung tjej med ambitioner.

Till Sverige för tre år sedan

Kisanet flyttade till Sverige för cirka tre år sedan som ensamkommande flyktingbarn. Hon började om på nytt och fick lära sig ett helt främmande språk, svenska. "- Just i början när man inte kunde språket var det väldigt svårt att träffa nytt folk, komma in i samhället och dessutom blev mitt självförtroendet allt sämre. Att kommunicera var inte helt omöjligt eftersom jag pratade flytande engelska men allt annat som skolarbete, att kontakta myndigheter och göra ärenden osv krävde svenska."

Kisanet fortsätter: "- Jag hade haft flera samtal med olika myndigheter med hjälp av ”telefontolk”. Det var jobbigt att hålla på och berätta min livshistoria till helt okända personer som jag hade träffat bara en gång via telefon. Jag var rädd, förvirrad och befann mig i ett främmande land med en hel annan kultur och att inte kunna se tolkarna gjorde det ännu svårare. Tolk på plats var dock omöjligt att få tag i eftersom det inte fanns några andra eritreaner förutom mig här i Övertorneå."

Kommunen erbjöd uppdrag

Sommaren 2013 kom två eritreanska familjer till Övertorneå och då blev Kisanet kontaktad av kommunen. Kommunen erbjöd henne ett deltidsjobb - tolk på plats. "- Det var en utmaning i början men med tiden blev det lättare och roligare. Genom att jag själv har varit med om något liknande, var det inte svårt att förstå familjernas bekymmer. Att jag kunde följa med till olika ställen och tolka åt dem gav dem trygghet och stöd. De kunde lita på mig och detta, mitt eget intresse för språk och det faktumet att det fanns behov, inspirerade mig att driva tjänsten under UF året."

Kisanet prisas för sin afffärsplan

Den verksamhet Kisanet byggde upp som UF-företagare heter Kisanet Tolktjänster UF. Hennes affärsidé är att tillhandahålla tolktjänster för eritreaner och etiopier samt myndigheter och organisationer som är i behov av att kommunicera på svenska eller tigrinska. Vid UF Norrbottens mässa i mitten av mars hade Kisanet anmält sig till flera av tävlingarna däribland Bästa affärsplan - och hennes affärsplan vann! Juryns motivering löd:

- Affärsplanen förmedlar en tydlighet vad gäller vad, vem och varför. Den ger känsla av hög trovärdighet! Ett stort plus är diskussionen beträffande kunder och pris.

I tävlingarna Bästa UF-företag och Bästa tjänst kom Kisanet på andra plats. Convoy är stolta över Kisanets insatser och önskar henne all framgång som entreprenör.

 

 

När Alexzandras och Jennie beskriver sin vision med arbetet i Tjejkraft, så säger de att det handlar om att öka självkänslan hos de unga tjejer de möter, att väcka en tanke och skapa viktiga diskussioner. Tjejkraft vill också lyfta fram tjejernas åsikter, göra dem hörda och visa att vi alla duger som vi är.

De menar att vuxna nu måste sluta blunda för ett växande problem och reagera nu - och lyckats de hjälpa en tjej så har vi kommit en liten bit in på rätt väg!

Alexzandra och Jennie erbjuder föreläsningar och workshops, och dessa kan innehålla allt från information om hur reklam påverkar oss idag till frågor om självkänsla och självförtroende. De tar även upp hur sociala medier påverkar, frågor om mobbning, droganvändning mm.

I anslutning till föreläsningar och workshopar genomförs även värderingsövningar och diskussioner – beroende på vad kunden har för behov sett utifrån gruppens behov och ålder.

Alexzandra och Jennie vänder sig bland annat till föreningar, organisationer och skolor med sina erbjudanden.

Vill du få mer information kan du kontakta Alexzandra och Jennie via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Några länkar där du kan se och höra mer av Tjejkraft

 

Gunnar, näringslivskonsult från Luleå med bakgrund från Luleå Näringsliv AB

Gunnar Bengtsson arbetade på Luleå Näringsliv AB, men är nu pensionerad. Men det innebär inte på något sätt att Gunnar slutat arbeta. Han driver nu Gunnar Bengtsson Consulting som egenanställd hos Convoy. "-Jag fortsätter att erbjuda liknande tjänster som när jag jobbade som näringslivsutvecklare. Kunderna sparar tid och pengar genom att använda min långa erfarenhet och mitt stora nätverk inom alla branscher”.

Gunnar Bengtsson är samhällsvetare/beteendevetare, gift och har en son och två barnbarn. Han bor sedan 1971 i Luleå. Gunnar har ett stort samhällsintresse. Han läser böcker i stort sett varje dag och gillar att gå på teater och konserter. Gunnar har även under många år varit aktiv långdistanslöpare på motionsnivå. Numera ägnar han sig åt lugnare former av motionsaktiviteter.

Gunnar är aktiv på Facebook och Linkedin. Och – inte minst viktigt - så är han egenanställd konsult hos Convoy och driver Gunnar Bengtsson Consulting där!

Vad har du för bakgrund, Gunnar?
Jag började på dåvarande Norrbottens Järnverk (NJA) där jag blev kvar till 2002 senast hos Inexa Profil. Jag jobbade främst som marknadscontroller med prognoser, uppföljning och analyser av försäljningen.
Mitt fackliga engagemang under många av åren där gav mig stor erfarenhet och insikt i omställningsfrågor och även företags ledning och utveckling. Jag fick även ca 15 års erfarenhet av styrelsearbete som arbetstagarreprentant.

Du har jobbat på Luleå Näringsliv AB. Vad gjorde du där?

Från och med 2002 jobbade jag som näringslivsutvecklare hos Luleå Näringsliv AB. Ett av mina fokusområden var att hjälpa företag vid etablering i Luleå och utveckling av befintliga företag-företagslots.

Ett annat område som jag brinner för är universitetsnära frågor med inriktning på att koppla ihop studenter med mindre och medelstora företag i regionen.

Via Convoy fortsätter jag med att erbjuda tjänster liknande dem jag jobbade med som näringslivsutvecklare. Kunderna sparar tid och pengar genom att använda min långa erfarenhet och mitt stora nätverk inom alla branscher och på alla nivåer även inom Luleå kommun och Luleå Tekniska Universitet. Jag kan leda projekt, skriva projektansökningar, göra utredningar och marknadsanalyser samt sitta i styrelsen för mindre/medelstora bolag.

De senaste åren på Luleå Näringsliv var jag inriktad på att inte pensionera mig helt när jag slutade som anställd utan låta andra dra nytta av min kompetens och mitt nätverk.

Hur kom det sig att du blev egenanställd hos Convoy?

Egenanställning har varit det enda tänkbara för mig ända sedan jag för ett antal år sedan hörde Thomas beskriva konceptet. Tänk att kunna ägna sig åt marknadsföring, utföra uppdrag och skicka in fakturaunderlag och sen luta sig tillbaka. Ingen momsredovisning, ingen bokföring eller bokslut. Inte minst viktigt för personer som vill använda större delen av sin tid åt annat än sin rörelse som exempelvis pensionärer och studenter.

Jag såg direkt också de stora fördelarna sett ur företagens synvinkel. För kortare, och även längre för den delen, uppdrag vill man inte börja med all administration som en formell anställning innebär. Ett önskemål och krav från uppdragsgivare är ofta att man ska kunna få en faktura och för konsulten blir det då smidigt att ansluta sig till Convoy, om man inte redan startat ett företag, för att den vägen fakturera. Det förenklar för företagen också!

Gunnar är en av Convoys framgångsrika entreprenörer – och vi rekommenderar starkt att du kontaktar honom om du har funderingar kring näringslivsfrågor och entreprenörskap. Hans kunskaper och kontaktnät är ovärderliga. Luleå Näringsliv AB är en av Gunnars kunder. 

Hör av dig till oss på Convoy om du är intresserad av att veta mer om Gunnars tjänster.

Jag tar uppdrag inom projektledning och projekt, med att leta finansiering, skriva projektansökningar, uppföljning och utvärdering av projekt samt handledning/coaching av dig som jobbar med och i projekt eller i tredje sektorn. Jag har också lång erfarenhet av styrelsearbete och tar även styrelseuppdrag.

Inget är omöjligt, allt är möjligt. Just do it!

Just nu:

Lyssna på diskussionen om barnfattigdom och berättelsen om Familjelägret på Norrbyskär i Sveriges Radio P1 (Studio Ett). Trine är projektledare för lägret.

 

Du når mig via:

Linkedin: http://www.linkedin.com/pub/trine-munkvold-lindset/27/700/399

Referenser
Projekt jag har sökt pengar för, dragit in pengar till, varit med och startat samt drivit för Röda Korset Umeåkretsen:

  • http://www.umeakretsarna.se/familjelager/
  • http://blogg.umeakretsarna.se/2011/01/i-love-film/
  • http://www.umeakretsarna.se/projekt/axxessumea/

Projekt jag har lett för Öppen Gemenskap:

  • VIPGALAN 2011 och 2012 - www.vipgalan.se

Styrelser jag har suttit/sitter i

  • Ordförande Röda Korset Ungdomsförbundet Umeå 2009-2010
  • IKSU Innebandy - pågående uppdrag

 

 

 

CONVOY ÄR..

..ett egenanställningsföretag. Egenanställning innebär ett förenklat entreprenörskap - vi gör det helt enkelt enkelt för dig att ta uppdrag och fakturera kunder!

 

Och då är du vinnaren!

Boka tid för info!


Hos Convoy får Du...:

 

LOGGA IN

Convoy

Convoy är ett kooperativt egenanställningsföretag med bas i Umeå. Vi erbjuder våra tjänster via internet och har anslutna entreprenörer i olika branscher i hela Sverige.

Vi erbjuder tjänster baserade på egenanställning - ett förenklat företagande som ger dig möjlighet att fakturera kunder utan att ha ett företag, helt enkelt att driva en verksamhet på ett enklare sätt.

Kontakta oss så får du veta mer!