Convoy Anlita gör det enklare för företag, organisationer och projekt

Anlita - enklare för företagare

Det finns idag flera exempel på företag som anlitat egenanställda entreprenörer i sin verksamhet via vår tjänst Convoy Anlita. Enkelheten är ett viktigt skäl för dessa - det ger dig som driver ett företag, organisation eller ett projekt möjlighet att fokusera på dina varor, tjänster eller projektaktiviteter samt att ta hand om nuvarande kunder och att hitta nya.

Tänkt dig följande situation: Du har behov av ytterligare resurs - för en längre eller kortare period eller för ett specifikt uppdrag - till ditt företag, din organisation eller ditt projekt. Du vet vem du skulle vilja anlita, men du kan inte av något skäl anställa denna person. Vänd dig då till oss, få mer information om hur ett förenklat entreprenörskap fungerar och be sedan den du vill anlita ta kontakt med oss.

Vi ser till att hjälpa till att starta upp personens verksamhet hos oss, och sedan är det bara för dig och den egenanställde entreprenören att komma överens om vilket arbete som ska utföras, hur, när, med vilken kvalite och till vilken ersättning. Vi skapar den faktura du får från entreprenören, hanterar moms och avgifter och betalar ut lön och ersättningar till den egenanställde utifrån det fakturerade beloppet. Enkelt för både dig och för den du anlitar!

Den du anlitar betalar oss en fastställd låg serviceavgift per faktura - vilket kan sägas motsvara administrationskostnaden för någon som driver ett traditionellt företag - och i övrigt finns inga mellanhänder som ska vara med och dela på ersättningen, vilket gör att priset hamnar på den nivå som normalt gäller för entreprenörer sett utifrån den bransch ni verkar inom. Inga extra påslag alltså.

 

Urban, Vindelåforsens stugby och Viktor, egenanställd entreprenör hos Convoy

Läs vad Urban Berglund, företagare i turistbranschen som driver Vindelåforsens stugby i Ammarnäs, kan berätta om hur han fick nytta av egenanställning och Convoys tjänst Convoy Anlita. Och vad Viktor Alfredsson, som ska ta uppdrag som fiskeguide för Urban tycker. Kontakta oss gärna så får du veta mer exakt om hur det kan fungera för dig.

Urban, vad var det som gjorde att du ville anlita Victor?
- 2012 var jag ordförande för Ammarnäs FVO och Viktor gjorde sin praktik där, inom en utbildning till fiskeguide. Han bodde hos oss och jag lärde känna honom en del. Innan han åkte tillbaka till Småland efter praktiken pratade vi en del om ifall han ville komma tillbaka. Vi har också hållit kontakten via eposten under vintern.


Hur kom du på idén att anlita Viktor genom Convoy?
- Vintersäsongen 2013 var den svagaste vi haft på länge så jag såg inga möjligheter att anställa Viktor. Det vi behövde hjälp med inom stugbyn var också sådant som han inte kunde. Så vi kom överens om att han skulle få lära sig om stugbyns skötsel – vi kan kalla det för ”turismens infrastruktur”. Denna praktik genomför vi under hans ledighet från annat arbete och i utbyte får han mat och logi och fiskekort. Om Viktor inte är i sin stuga så är han vid älven, med sitt flugspö.
Under vintern fick jag också kontakt med några gäster som behövde en guidad tur för att lära sig fiska i området. Dessa turer betalar gästerna för, så frågan var hur Viktor skulle kunna få betalt? Då kom frågan om Convoy på bordet.


Vilka fördelar ser du med att anlita Viktor som egenanställd entreprenör hos Convoy?
- För Viktors del så är fiskeguidningen ett komplement till hans eget stora fiskeintresse. Dessutom är han ung och vet inte om han ska bli lokförare eller musiker. Som entreprenör inom Convoy kan han pröva på om han vill arbeta som fiskeguide samtidigt som han gör det på riktigt. Den möjligheten vill jag att han ska ha.

För min del så var det omöjligt att hitta pengarna för att mitt företag skulle kunna ordna en anställning så under vintern var jag beredd på att helt släppa idén på att låta Viktor komma upp hit till Lappland igen. Och det sa jag. Bakgrunden är att ett säsongsberoende företag i Lappland har små resurser att bygga upp en fast anställning. Vi har provat två gånger att ha en vaktmästare anställd. Båda gångerna i fem år vardera. Men då vi har så låg omsättning under vintrarna så försvinner underlaget för anställning, även om arbetsuppgifterna finns kvar. Det har slutat med att jag gör allt själv. Det fungerar, men företaget utvecklas inte.

I samtalen med Viktor nämnde jag egenanställning redan i vintras. Jag känner till Convoy sedan flera år och tycker att det är en lysande idé. Tack vare att Viktor redan hade ett arbete och han skulle kunna få ledigt över sommaren, så kunde vi mötas och samtala för att hitta en win-win situation. Den här sommaren skulle kunna innebära utveckling för oss båda – och nu är vi mitt i utprovningen av den möjligheten.
Inför framtiden ser jag redan i dag att en fiskeguide skulle kunna vara en viktig resurs i mitt företag. Till nästa år kan jag paketera och prissätta kombinationen av boende och fiskeupplevelser och om Viktor då är tillgänglig så finns det säkert arbete. En guide i vårt område har sällan heltid, men om han eller hon också kan övrig service och ser till att hela infrastrukturen för gästerna fungerar, så finns det jobb. Det är dit vi nu är på väg i Vindelåforsens Stugby.


Viktor, hur tänkte du när Urban nämnde Convoy och egenanställning för dig?
- Jag förstod inte riktig vad det innebar, men desto mera Urban förklarade, så lät det bättre och bättre.


Hade du tänkt på att starta eget i någon form tidigare?
- Nej, det hade jag inte.


Du har precis anslutit dig till Convoy. Vilka förväntningar har du på Convoy?
- Att det ska gå snabbt och smidigt och att jag får ut skattade pengar för de uppdrag jag utför.

Urban Berglund och Viktor Alfredsson är en företagare och en uppdragstagare som hittat en lösning via Convoy Anlita. Vill du veta mer om hur det kan fungera för ditt företag att anlita en egenanställd entreprenör, så kontakta oss.

 

Är du företagare,

driver en organisation

eller ett projekt?

Vet du redan vem vem du

vill anlita och arbeta med - 

ring 070-533 81 96 till vår 

verksamhetsledare Thomas

så får du hjälp att skapa en

enklare lösning för dig!