Kata - föreläsare, poet, skribent

 

Här kommer en presentation av Kata Nilsson, föreläsare, poet, skribent mm från Östersund inom kort.

 

Jag heter Erik Nyström född 1991 med en CP-skada. En skada som uppkom efter en blödning på hjärnan då jag föddes alldeles för tidigt. Idag är Erik en av Convoys egenanställda entreprenörer som framgångsrikt driver en egen verksamhet där han tar uppdrag som föreläsare.

- Min funktionsnedsättning gör det svårare för mig att ha en fungerande vardag. Detta märktes redan i tidig ålder. När jag var yngre så upplevde jag svårigheter att passa in i ett socialt sammanhang då jag sågs som annorlunda och att många i min omgivning hade fördomar kring det. Jag ville få till en förändring, en meningsfull fritidsaktivitet och sökte upp en teatergrupp med icke funktionsnedsatta och det byggde mitt självförtroende och stärkte min sociala förmåga i resten av vardagen. En stor vinst!

Så skriver Erik Nyström, entreprenör, boxningstränare, skådespelare, föreläsare med mera, läs mer på hemsidan eriknyström.se/om mig. Erik beskriver sin uppväxt och hur han successivt hittade sin väg bort från mobbning och utanförskap. Idag är Erik en av Convoys egenanställda entreprenörer som framgångsrikt driver en egen verksamhet där han tar uppdrag som föreläsare. Erik har deltagit som en av föreläsarna vid Svenska CP-Föreningens konferens i Stockholm och han har genomfört en populär föreläsning för A-Assistans i Hudiksvall samt i Karlstad. Dessutom jobbar han med en podd, "Funkisliv utan filter", som han varit med och tagit initiativ till. Erik både medverkar, klipper och redigerar. Du hittar mer info om podden via Soundcloud-länken nedan. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete, Erik!
Du hittar mer info om Erik på:

 

 

Sarah Sandström, designer som numera bor i Örnsköldsvik..

Sarah Sandström är en designer som startade Fresh Design Group hos Convoy tillsammans med några studentkamrater under sin tid på Luleå Tekniska Högskola. Deras första gemensamma produkt var en salladsskål som såldes via Sagaform och Royal Design.

Sarah och de övriga i Fresh Design Group gick med i Convoy för att vi kunde erbjuda dem en enkel och smidig lösning för att ta betalt från Sagaform.

 

Per Lundström är en av fotograferna som är med i Convoy. På sidan om sitt ordinarie jobb hos Norrmejerier ägnar Per den mesta tiden åt fotografering. Nu har han uppdrag för bland annat Norrbottens media och den finska skidanläggningen Levi i finska Lappland.

 
Vad fotograferar du helst, Per?  
Jag föredrar att vara ute i naturen och fotografera. Jag älskar att fotografera norrsken i fjällen och det gör jag allra helst i stugan i Abisko som är en av de bästa platserna för norrskensfotografering. Det är alltid lika fascinerande att fånga den fina gröna dansen från ovan, det är magiskt!

 
Vilken typ av uppdrag jobbar du mest med?  
Just nu är det mycket reportagefoto som gäller. Jag anlitas sedan några månader av Norrbottens media, och bilderna hamnar ofta i Norrbottens-Kuriren.  
Jag tar också mycket reklambilder till min finska kund i Levi där jag fotograferar olika typer av friluftsaktiviteter under de olika årstiderna till deras katalog.

 
Hur kom du på idén att starta verksamhet hos Convoy?  
Jag fick tips om Convoy av en arbetskamrat som behövde bilder till en reklamkampanj på vårt gemensamma jobb. Hon ville att jag skulle fakturera företaget för bilderna och föreslog att jag skulle bli en egenanställd entreprenör hos Convoy.


Hur tycker du att det funkar?  
Convoy funkar helt enkelt superbra! Det ger mig mera tid att ägna mig åt att göra det jag just vill göra - fotografering! Det är snabbt och smidigt att köra via Convoy!  


Från de första reklambilderna har nu Per byggt upp en verksamhet som fotograf på sidan om sitt ordinarie arbete. De största kunderna ger Per fler och fler uppdrag, och nya kunder upptäcker hela tiden Pers kvalitéer som fotograf.


Hur ser dina framtidsplaner ut?
Mina framtidsplaner ser ut att fota ännu mera norrsken den kommande vintern, försöka fånga de härliga färgerna och danserna från ovan som bjuds i en rejäl ljusshow! Naturen är fantastisk! Jag har även planer för fler uppdrag inom turistnäringen.

Jag fortsätter att driva min verksamhet hos Convoy. Jag får hjälp med fakturering och annat pappersarbete, och när dessutom avgiften är så låg, så ser jag ingen anledning att byta form för min verksamhet.  
Du kan titta på några av Pers bilder på www.vildavidder.se

 

 

Marielle Color, en kommunikationstalang från Umeå

Med kreativa händer kan man skapa nästan vad som helst, det är min åsikt. Är mitt uppdrag att hjälpa en kund att komponera en text utifrån ett säljandeperspektiv, då är det en säljande text han eller hon ska ha. Och är det något jag upplever vara min styrka så är det att kunna fokusera för att leverera snarast möjligt med en belåten kund som resultat. Marielle Color är mitt varumärke. Egentligen heter jag Lindberg.

Jag brinner för textskrivande och vill skapa intresseväckande material. Tack vare min erfarenhet som skribent i lokala medier sedan flertalet år har jag stor erfarenhet av reportage. I mitt dagliga arbete är jag dessutom kommunikatör och skriver med erfarna händer för att fånga läsaren oavsett vad det är för material som avses.

Utöver mitt textfokus har jag ett hjärta som klappar för bilder. Jag fotograferar människor vid livets alla tillfällen och ställer gärna upp med konsultation innan bilderna tas. Företag anlitar mig bland annat för att fota personalbilder eller för reportage där exempelvis företagsmiljön ska exponeras. Jag fotar likt jag skriver – med högt tempo och stort fokus. Allt för att uppfylla kundens behov och få ett leende tillbaka vid leverans av material.

Nägra exempel på mina kunder är: Nöjesmagasinet City, Bil och bostad, Norrporten, Salong Liss, Umeå fritid

Jag erbjuder följande tjänsteprodukter:

  • Texter - Verksamhetsbeskrivningar, reportage, ”storytelling”, säljande broschyrmaterial, annonser m.m
  • Bilder - Firande/högtidsfotografering, familjefoto, personalfoto, miljöfoto, produktfoto m.m

 

Kontaktuppgifter:

Tel 070-371 71 03
E-mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webb: www.mariellecolor.se (uppdateras inom kort)