Jag heter Erik Nyström född 1991 med en CP-skada. En skada som uppkom efter en blödning på hjärnan då jag föddes alldeles för tidigt. Idag är Erik en av Convoys egenanställda entreprenörer som framgångsrikt driver en egen verksamhet där han tar uppdrag som föreläsare.

- Min funktionsnedsättning gör det svårare för mig att ha en fungerande vardag. Detta märktes redan i tidig ålder. När jag var yngre så upplevde jag svårigheter att passa in i ett socialt sammanhang då jag sågs som annorlunda och att många i min omgivning hade fördomar kring det. Jag ville få till en förändring, en meningsfull fritidsaktivitet och sökte upp en teatergrupp med icke funktionsnedsatta och det byggde mitt självförtroende och stärkte min sociala förmåga i resten av vardagen. En stor vinst!

Så skriver Erik Nyström, entreprenör, boxningstränare, skådespelare, föreläsare med mera, läs mer på hemsidan eriknyström.se/om mig. Erik beskriver sin uppväxt och hur han successivt hittade sin väg bort från mobbning och utanförskap. Idag är Erik en av Convoys egenanställda entreprenörer som framgångsrikt driver en egen verksamhet där han tar uppdrag som föreläsare. Erik har deltagit som en av föreläsarna vid Svenska CP-Föreningens konferens i Stockholm och han har genomfört en populär föreläsning för A-Assistans i Hudiksvall samt i Karlstad. Dessutom jobbar han med en podd, "Funkisliv utan filter", som han varit med och tagit initiativ till. Erik både medverkar, klipper och redigerar. Du hittar mer info om podden via Soundcloud-länken nedan. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete, Erik!
Du hittar mer info om Erik på:

 

 

Kata - föreläsare, poet, skribent

 

Här kommer en presentation av Kata Nilsson, föreläsare, poet, skribent mm från Östersund inom kort.

 

Sarah Sandström, designer som numera bor i Örnsköldsvik..

Sarah Sandström är en designer som startade Fresh Design Group hos Convoy tillsammans med några studentkamrater under sin tid på Luleå Tekniska Högskola. Deras första gemensamma produkt var en salladsskål som såldes via Sagaform och Royal Design.

Sarah och de övriga i Fresh Design Group gick med i Convoy för att vi kunde erbjuda dem en enkel och smidig lösning för att ta betalt från Sagaform.

 

Per Lundström är en av fotograferna som är med i Convoy. På sidan om sitt ordinarie jobb hos Norrmejerier ägnar Per den mesta tiden åt fotografering. Nu har han uppdrag för bland annat Norrbottens media och den finska skidanläggningen Levi i finska Lappland.

 
Vad fotograferar du helst, Per?  
Jag föredrar att vara ute i naturen och fotografera. Jag älskar att fotografera norrsken i fjällen och det gör jag allra helst i stugan i Abisko som är en av de bästa platserna för norrskensfotografering. Det är alltid lika fascinerande att fånga den fina gröna dansen från ovan, det är magiskt!

 
Vilken typ av uppdrag jobbar du mest med?  
Just nu är det mycket reportagefoto som gäller. Jag anlitas sedan några månader av Norrbottens media, och bilderna hamnar ofta i Norrbottens-Kuriren.  
Jag tar också mycket reklambilder till min finska kund i Levi där jag fotograferar olika typer av friluftsaktiviteter under de olika årstiderna till deras katalog.

 
Hur kom du på idén att starta verksamhet hos Convoy?  
Jag fick tips om Convoy av en arbetskamrat som behövde bilder till en reklamkampanj på vårt gemensamma jobb. Hon ville att jag skulle fakturera företaget för bilderna och föreslog att jag skulle bli en egenanställd entreprenör hos Convoy.


Hur tycker du att det funkar?  
Convoy funkar helt enkelt superbra! Det ger mig mera tid att ägna mig åt att göra det jag just vill göra - fotografering! Det är snabbt och smidigt att köra via Convoy!  


Från de första reklambilderna har nu Per byggt upp en verksamhet som fotograf på sidan om sitt ordinarie arbete. De största kunderna ger Per fler och fler uppdrag, och nya kunder upptäcker hela tiden Pers kvalitéer som fotograf.


Hur ser dina framtidsplaner ut?
Mina framtidsplaner ser ut att fota ännu mera norrsken den kommande vintern, försöka fånga de härliga färgerna och danserna från ovan som bjuds i en rejäl ljusshow! Naturen är fantastisk! Jag har även planer för fler uppdrag inom turistnäringen.

Jag fortsätter att driva min verksamhet hos Convoy. Jag får hjälp med fakturering och annat pappersarbete, och när dessutom avgiften är så låg, så ser jag ingen anledning att byta form för min verksamhet.  
Du kan titta på några av Pers bilder på www.vildavidder.se

convoy 5334 h742xb1000 fix

Jobbar Du med IT? 

 

Ta uppdrag via Convoy. Första året disponerar du 92% av det vi fakturerar exkl moms - och sen blir det bara mer ju längre avtalet löper! Anmäl Dig till Convoy Uppdrag idag!  

Vi ger dig inom IT-sektorn möjlighet till uppdrag där du får disponera 92 % av det som faktureras netto till kunden under första året - och mer ju längre avtalet löper. Vi är avtalspart med kund och ger dig möjlighet att utföra uppdraget - som egenanställd entreprenör hos oss. Vi söker bl a systemutvecklare till uppdrag i hela Sverige. 

Om du blir aktuell för ett uppdrag ger vi dig adminstrativ hjälp och tillhandahåller verktyg du använder t ex för din rapportering och fakturering samt ser till att du är försäkrad. Men det bästa av allt är att du behåller nästan allt som faktureras...

Peo Einemo är en av de som tagit ett uppdrag som IT-konsult via Convoy. Peo har testat andra alternativ men tycker att Convoy ger honom den lösning han vill ha.

(Bild: Erik Sandin)

Vi har idag ett antal kundavtal, där egenanställda IT-entreprenörer i Convoy går in och utför uppdrag hos kunden. . Du blir anställd av oss för att utföra uppdraget, men  utgångspunkten är hela tiden att vi vill att du ska tänka som en entreprenör som vårdar och tar ansvar för kunden, utför uppdraget på bästa sätt och sedan sänder oss underlag för fakturering i form av en rapport eller ett fakturaunderlag.

Du får arbeta med stort eget ansvar gentemot kunden - vi utgår ifrån att du tänker dig kunden som din egen kund. Det egna ansvaret för kunden gör också att vi värderar din insats högt. Vi erbjuder dig att disponera hela 92 % av det fakturerade beloppet första året på ett avtal - och sedan får du disponera mer och mer ju längre avtalet löper!

Fler uppdrag?

Om du vill har du möjlighet att ta in ytterligare, egna uppdrag i verksamheten också - även om du redan har ett uppdrag för en kund via oss. Huvudsaken är att uppdragen inte konkurrerar om din tid och ditt engagemang på ett sådant sätt så att vår kund blir lidande. Vi avgör detta i dialog med dig från fall till fall. Du skickar bara in en beskrivning av vilket ytterligare uppdrag du vill utföra och vem kunden är, så diskuterar vi dig om vi kan ta in uppdrag i vår verksamhet.

 Kontakta oss!

Om du tycker att vårt upplägg verkar intressant så hör du av dig till vår verksamhetschef Thomas Åberg, på tel 070-553 81 95 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så får du mer information om hur det fungerar. Du kan även kontakta Peo Einemo och Mikael Edlund. Maila då Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och lämna dina kontaktuppgifter så hör dom av sig till dig.

 

UPPDRAG 

Vi söker systemutvecklare nivå 3 eller 4 , projektledare, testare och testledare till olika uppdrag. Uppdragen kan finnas i Umeå, Östersund, Solna, Västerås, Visby eller Göteborg.

Vi erbjuder dig en attraktiv lösning för dig som vill ta uppdrag inom IT-sektorn. Bra för dig och bra för oss - som en bra affär ska vara.

Är du intresserad av att ta uppdrag via oss vill vi få kontakt med dig så fort som möjligt. Vi får löpande in förfrågningar om uppdrag. Maila därför en enkel intresseanmälan till verksamhetschef Thomas, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så hör vi av oss till dig omgående. 

Observera - generellt är det rätt korta ledtider när förfrågningar kommer, så passa på att höra av dig nu och presentera dig för oss. Vi vill ta del av din CV och gärna prata med dig för att få en bild av vem du är. När sedan uppdraget kommer så är både du och vi beredda!

Sista datum för ansökan anges vid varje uppdrag om sådant datum finns angivet från kund. Finns inget datum angivet ber vi dig kontakta oss för information. Läs mer om tillgängliga uppdrag nedan.