Gör det du är bra på - starta eget med egenanställning

Gör det du är bra på -

Starta eget med Convoy egenanställning!

Fakturera utan företag, administrera utan krångel. Convoy Egenanställning ger dig chansen att göra just det - vi hjälper dig med det som ofta uppfattas som svårt och krångligt med att starta och driva en verksamhet. Convoy ser egenanställning som ett förenklat entreprenörskap - och vi vill att du ska lyckas!

Vi ser egenanställning som det enkla sättet att starta verksamhet och fakturera kunder. Du får chansen att testa din affärsidé med vårt stöd i ryggen - vi hjälper dig med rådgivning, det mesta av pappersarbetet som  fakturering, bokföringen, inbetalning av skatter och avgifter, administration och utbetalning av lön med mera, med mera. Du kan fokusera på att utveckla tjänster, hitta kunder och göra jobbet - vi tar hand om resten! Har du en affärsidé du vill testa så kontakta oss för en diskussion om din verksamhet skulle fungera hos oss. 

För dig som vill ta uppdrag som egenanställd och fakturera kunder på ett enklare sätt har vi två tjänster med egenanställning som grund:

 • för den som vill starta eget på ett enklare sätt har vi tjänsten Convoy Entreprenör
 • för dig som bara vill skicka en faktura någon gång då och då har vi tjänsten Convoy Bas

Till de som utvecklat sin verksamhet hos oss som egenanställda, och som väljer att starta traditionellt företag erbjuder vi:

 • Convoy Företag, där du kan få stöd med ekonomifrågorna i ditt nya företag
 • Convoy Combo, där vi hjälper dig med både personal och ekonomifrågor

Enklare och billigare för företag!

 • För företag, organisationer och projektägare är tjänsten Convoy Anlita en smart lösning för kompetensförsörjning för längre eller kortare perioder. Enkelt, och billigare än bemanning!

Läs mer om Våra tjänster här

convoy 5334 h742xb1000 fix

Jobbar Du med IT? 

 

Ta uppdrag via Convoy. Första året disponerar du 92% av det vi fakturerar exkl moms - och sen blir det bara mer ju längre avtalet löper! Anmäl Dig till Convoy Uppdrag idag!  

Vi ger dig inom IT-sektorn möjlighet till uppdrag där du får disponera 92 % av det som faktureras netto till kunden under första året - och mer ju längre avtalet löper. Vi är avtalspart med kund och ger dig möjlighet att utföra uppdraget - som egenanställd entreprenör hos oss. Vi söker bl a systemutvecklare till uppdrag i hela Sverige. 

Om du blir aktuell för ett uppdrag ger vi dig adminstrativ hjälp och tillhandahåller verktyg du använder t ex för din rapportering och fakturering samt ser till att du är försäkrad. Men det bästa av allt är att du behåller nästan allt som faktureras...

Peo Einemo är en av de som tagit ett uppdrag som IT-konsult via Convoy. Peo har testat andra alternativ men tycker att Convoy ger honom den lösning han vill ha.

(Bild: Erik Sandin)

Vi har idag ett antal kundavtal, där egenanställda IT-entreprenörer i Convoy går in och utför uppdrag hos kunden. . Du blir anställd av oss för att utföra uppdraget, men  utgångspunkten är hela tiden att vi vill att du ska tänka som en entreprenör som vårdar och tar ansvar för kunden, utför uppdraget på bästa sätt och sedan sänder oss underlag för fakturering i form av en rapport eller ett fakturaunderlag.

Du får arbeta med stort eget ansvar gentemot kunden - vi utgår ifrån att du tänker dig kunden som din egen kund. Det egna ansvaret för kunden gör också att vi värderar din insats högt. Vi erbjuder dig att disponera hela 92 % av det fakturerade beloppet första året på ett avtal - och sedan får du disponera mer och mer ju längre avtalet löper!

Fler uppdrag?

Om du vill har du möjlighet att ta in ytterligare, egna uppdrag i verksamheten också - även om du redan har ett uppdrag för en kund via oss. Huvudsaken är att uppdragen inte konkurrerar om din tid och ditt engagemang på ett sådant sätt så att vår kund blir lidande. Vi avgör detta i dialog med dig från fall till fall. Du skickar bara in en beskrivning av vilket ytterligare uppdrag du vill utföra och vem kunden är, så diskuterar vi dig om vi kan ta in uppdrag i vår verksamhet.

 Kontakta oss!

Om du tycker att vårt upplägg verkar intressant så hör du av dig till vår verksamhetschef Thomas Åberg, på tel 070-553 81 95 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så får du mer information om hur det fungerar. Du kan även kontakta Peo Einemo och Mikael Edlund. Maila då Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och lämna dina kontaktuppgifter så hör dom av sig till dig.

 

UPPDRAG 

Vi söker systemutvecklare nivå 3 eller 4 , projektledare, testare och testledare till olika uppdrag. Uppdragen kan finnas i Umeå, Östersund, Solna, Västerås, Visby eller Göteborg.

Vi erbjuder dig en attraktiv lösning för dig som vill ta uppdrag inom IT-sektorn. Bra för dig och bra för oss - som en bra affär ska vara.

Är du intresserad av att ta uppdrag via oss vill vi få kontakt med dig så fort som möjligt. Vi får löpande in förfrågningar om uppdrag. Maila därför en enkel intresseanmälan till verksamhetschef Thomas, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så hör vi av oss till dig omgående. 

Observera - generellt är det rätt korta ledtider när förfrågningar kommer, så passa på att höra av dig nu och presentera dig för oss. Vi vill ta del av din CV och gärna prata med dig för att få en bild av vem du är. När sedan uppdraget kommer så är både du och vi beredda!

Sista datum för ansökan anges vid varje uppdrag om sådant datum finns angivet från kund. Finns inget datum angivet ber vi dig kontakta oss för information. Läs mer om tillgängliga uppdrag nedan.

 

Sarah Sandström, designer som numera bor i Örnsköldsvik..

Sarah Sandström är en designer som startade Fresh Design Group hos Convoy tillsammans med några studentkamrater under sin tid på Luleå Tekniska Högskola. Deras första gemensamma produkt var en salladsskål som såldes via Sagaform och Royal Design.

Sarah och de övriga i Fresh Design Group gick med i Convoy för att vi kunde erbjuda dem en enkel och smidig lösning för att ta betalt från Sagaform.

 

Per Lundström är en av fotograferna som är med i Convoy. På sidan om sitt ordinarie jobb hos Norrmejerier ägnar Per den mesta tiden åt fotografering. Nu har han uppdrag för bland annat Norrbottens media och den finska skidanläggningen Levi i finska Lappland.

 
Vad fotograferar du helst, Per?  
Jag föredrar att vara ute i naturen och fotografera. Jag älskar att fotografera norrsken i fjällen och det gör jag allra helst i stugan i Abisko som är en av de bästa platserna för norrskensfotografering. Det är alltid lika fascinerande att fånga den fina gröna dansen från ovan, det är magiskt!

 
Vilken typ av uppdrag jobbar du mest med?  
Just nu är det mycket reportagefoto som gäller. Jag anlitas sedan några månader av Norrbottens media, och bilderna hamnar ofta i Norrbottens-Kuriren.  
Jag tar också mycket reklambilder till min finska kund i Levi där jag fotograferar olika typer av friluftsaktiviteter under de olika årstiderna till deras katalog.

 
Hur kom du på idén att starta verksamhet hos Convoy?  
Jag fick tips om Convoy av en arbetskamrat som behövde bilder till en reklamkampanj på vårt gemensamma jobb. Hon ville att jag skulle fakturera företaget för bilderna och föreslog att jag skulle bli en egenanställd entreprenör hos Convoy.


Hur tycker du att det funkar?  
Convoy funkar helt enkelt superbra! Det ger mig mera tid att ägna mig åt att göra det jag just vill göra - fotografering! Det är snabbt och smidigt att köra via Convoy!  


Från de första reklambilderna har nu Per byggt upp en verksamhet som fotograf på sidan om sitt ordinarie arbete. De största kunderna ger Per fler och fler uppdrag, och nya kunder upptäcker hela tiden Pers kvalitéer som fotograf.


Hur ser dina framtidsplaner ut?
Mina framtidsplaner ser ut att fota ännu mera norrsken den kommande vintern, försöka fånga de härliga färgerna och danserna från ovan som bjuds i en rejäl ljusshow! Naturen är fantastisk! Jag har även planer för fler uppdrag inom turistnäringen.

Jag fortsätter att driva min verksamhet hos Convoy. Jag får hjälp med fakturering och annat pappersarbete, och när dessutom avgiften är så låg, så ser jag ingen anledning att byta form för min verksamhet.  
Du kan titta på några av Pers bilder på www.vildavidder.se

 

Kata - föreläsare, poet, skribent

 

Här kommer en presentation av Kata Nilsson, föreläsare, poet, skribent mm från Östersund inom kort.

 

Jag heter Erik Nyström född 1991 med en CP-skada. En skada som uppkom efter en blödning på hjärnan då jag föddes alldeles för tidigt. Idag är Erik en av Convoys egenanställda entreprenörer som framgångsrikt driver en egen verksamhet där han tar uppdrag som föreläsare.

- Min funktionsnedsättning gör det svårare för mig att ha en fungerande vardag. Detta märktes redan i tidig ålder. När jag var yngre så upplevde jag svårigheter att passa in i ett socialt sammanhang då jag sågs som annorlunda och att många i min omgivning hade fördomar kring det. Jag ville få till en förändring, en meningsfull fritidsaktivitet och sökte upp en teatergrupp med icke funktionsnedsatta och det byggde mitt självförtroende och stärkte min sociala förmåga i resten av vardagen. En stor vinst!

Så skriver Erik Nyström, entreprenör, boxningstränare, skådespelare, föreläsare med mera, läs mer på hemsidan eriknyström.se/om mig. Erik beskriver sin uppväxt och hur han successivt hittade sin väg bort från mobbning och utanförskap. Idag är Erik en av Convoys egenanställda entreprenörer som framgångsrikt driver en egen verksamhet där han tar uppdrag som föreläsare. Erik har deltagit som en av föreläsarna vid Svenska CP-Föreningens konferens i Stockholm och han har genomfört en populär föreläsning för A-Assistans i Hudiksvall samt i Karlstad. Dessutom jobbar han med en podd, "Funkisliv utan filter", som han varit med och tagit initiativ till. Erik både medverkar, klipper och redigerar. Du hittar mer info om podden via Soundcloud-länken nedan. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete, Erik!
Du hittar mer info om Erik på:

 

Vi har tidigare uppmärksammat Kisanet Tesfaghabir, som driver UF-företaget "Kisanet Tolktjänster UF" med stöd av Convoy, och de framgångar Kisanet hade vid UF-mässan i Norrbotten under våren. Nu har Kisanet nått ännu en framgång...

Inom ramen för Ung företagsamhet (UF) genomförs ett antal tävlingsmoment i slutfasen av UF-året. Regionala mässor genomfördes under våren och där utsågs finalister till riksmässan som genomförs i slutet av maj. Utöver de tävlingskategorier som genomfördes regionalt har även alla de 6709 registrerade UF-företagen i Sverige haft möjlighet att delta i kategorin "Årets Tillväxtföretag". En jury har utsett 6 finalister och ett av de UF-företag som gått till final är "Kisanet Tolktjänster UF"!

Vi hos Convoy ser med intresse fram emot riksmässan och hur det går för Kisanet där och i tävlingen om "Årets Tillväxtföretag". Vi håller alla tummar vi har och ser fram emot att få fortsätta bidra till Kisanets och hennes verksamhets utveckling!

Vi följer också med intresse det andra UF-företaget som har kopplingar till Convoy, First Step UF. Även de ska delta i riksmässan och vi önskar även First Step lycka till!

Läs mer om Kisanet och tävlingen "Årets Tillväxtföretag" här.  Artikeln finns även på UF Norrbottens sida.

 

När Alexzandras och Jennie beskriver sin vision med arbetet i Tjejkraft, så säger de att det handlar om att öka självkänslan hos de unga tjejer de möter, att väcka en tanke och skapa viktiga diskussioner. Tjejkraft vill också lyfta fram tjejernas åsikter, göra dem hörda och visa att vi alla duger som vi är.

De menar att vuxna nu måste sluta blunda för ett växande problem och reagera nu - och lyckats de hjälpa en tjej så har vi kommit en liten bit in på rätt väg!

Alexzandra och Jennie erbjuder föreläsningar och workshops, och dessa kan innehålla allt från information om hur reklam påverkar oss idag till frågor om självkänsla och självförtroende. De tar även upp hur sociala medier påverkar, frågor om mobbning, droganvändning mm.

I anslutning till föreläsningar och workshopar genomförs även värderingsövningar och diskussioner – beroende på vad kunden har för behov sett utifrån gruppens behov och ålder.

Alexzandra och Jennie vänder sig bland annat till föreningar, organisationer och skolor med sina erbjudanden.

Vill du få mer information kan du kontakta Alexzandra och Jennie via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Några länkar där du kan se och höra mer av Tjejkraft

 

Gunnar, näringslivskonsult från Luleå med bakgrund från Luleå Näringsliv AB

Gunnar Bengtsson arbetade på Luleå Näringsliv AB, men är nu pensionerad. Men det innebär inte på något sätt att Gunnar slutat arbeta. Han driver nu Gunnar Bengtsson Consulting som egenanställd hos Convoy. "-Jag fortsätter att erbjuda liknande tjänster som när jag jobbade som näringslivsutvecklare. Kunderna sparar tid och pengar genom att använda min långa erfarenhet och mitt stora nätverk inom alla branscher”.

Gunnar Bengtsson är samhällsvetare/beteendevetare, gift och har en son och två barnbarn. Han bor sedan 1971 i Luleå. Gunnar har ett stort samhällsintresse. Han läser böcker i stort sett varje dag och gillar att gå på teater och konserter. Gunnar har även under många år varit aktiv långdistanslöpare på motionsnivå. Numera ägnar han sig åt lugnare former av motionsaktiviteter.

Gunnar är aktiv på Facebook och Linkedin. Och – inte minst viktigt - så är han egenanställd konsult hos Convoy och driver Gunnar Bengtsson Consulting där!

Vad har du för bakgrund, Gunnar?
Jag började på dåvarande Norrbottens Järnverk (NJA) där jag blev kvar till 2002 senast hos Inexa Profil. Jag jobbade främst som marknadscontroller med prognoser, uppföljning och analyser av försäljningen.
Mitt fackliga engagemang under många av åren där gav mig stor erfarenhet och insikt i omställningsfrågor och även företags ledning och utveckling. Jag fick även ca 15 års erfarenhet av styrelsearbete som arbetstagarreprentant.

Du har jobbat på Luleå Näringsliv AB. Vad gjorde du där?

Från och med 2002 jobbade jag som näringslivsutvecklare hos Luleå Näringsliv AB. Ett av mina fokusområden var att hjälpa företag vid etablering i Luleå och utveckling av befintliga företag-företagslots.

Ett annat område som jag brinner för är universitetsnära frågor med inriktning på att koppla ihop studenter med mindre och medelstora företag i regionen.

Via Convoy fortsätter jag med att erbjuda tjänster liknande dem jag jobbade med som näringslivsutvecklare. Kunderna sparar tid och pengar genom att använda min långa erfarenhet och mitt stora nätverk inom alla branscher och på alla nivåer även inom Luleå kommun och Luleå Tekniska Universitet. Jag kan leda projekt, skriva projektansökningar, göra utredningar och marknadsanalyser samt sitta i styrelsen för mindre/medelstora bolag.

De senaste åren på Luleå Näringsliv var jag inriktad på att inte pensionera mig helt när jag slutade som anställd utan låta andra dra nytta av min kompetens och mitt nätverk.

Hur kom det sig att du blev egenanställd hos Convoy?

Egenanställning har varit det enda tänkbara för mig ända sedan jag för ett antal år sedan hörde Thomas beskriva konceptet. Tänk att kunna ägna sig åt marknadsföring, utföra uppdrag och skicka in fakturaunderlag och sen luta sig tillbaka. Ingen momsredovisning, ingen bokföring eller bokslut. Inte minst viktigt för personer som vill använda större delen av sin tid åt annat än sin rörelse som exempelvis pensionärer och studenter.

Jag såg direkt också de stora fördelarna sett ur företagens synvinkel. För kortare, och även längre för den delen, uppdrag vill man inte börja med all administration som en formell anställning innebär. Ett önskemål och krav från uppdragsgivare är ofta att man ska kunna få en faktura och för konsulten blir det då smidigt att ansluta sig till Convoy, om man inte redan startat ett företag, för att den vägen fakturera. Det förenklar för företagen också!

Gunnar är en av Convoys framgångsrika entreprenörer – och vi rekommenderar starkt att du kontaktar honom om du har funderingar kring näringslivsfrågor och entreprenörskap. Hans kunskaper och kontaktnät är ovärderliga. Luleå Näringsliv AB är en av Gunnars kunder. 

Hör av dig till oss på Convoy om du är intresserad av att veta mer om Gunnars tjänster.

Jag tar uppdrag inom projektledning och projekt, med att leta finansiering, skriva projektansökningar, uppföljning och utvärdering av projekt samt handledning/coaching av dig som jobbar med och i projekt eller i tredje sektorn. Jag har också lång erfarenhet av styrelsearbete och tar även styrelseuppdrag.

Inget är omöjligt, allt är möjligt. Just do it!

Just nu:

Lyssna på diskussionen om barnfattigdom och berättelsen om Familjelägret på Norrbyskär i Sveriges Radio P1 (Studio Ett). Trine är projektledare för lägret.

 

Du når mig via:

Linkedin: http://www.linkedin.com/pub/trine-munkvold-lindset/27/700/399

Referenser
Projekt jag har sökt pengar för, dragit in pengar till, varit med och startat samt drivit för Röda Korset Umeåkretsen:

 • http://www.umeakretsarna.se/familjelager/
 • http://blogg.umeakretsarna.se/2011/01/i-love-film/
 • http://www.umeakretsarna.se/projekt/axxessumea/

Projekt jag har lett för Öppen Gemenskap:

 • VIPGALAN 2011 och 2012 - www.vipgalan.se

Styrelser jag har suttit/sitter i

 • Ordförande Röda Korset Ungdomsförbundet Umeå 2009-2010
 • IKSU Innebandy - pågående uppdrag

 

 

 

CONVOY ÄR..

..ett egenanställningsföretag. Egenanställning innebär ett förenklat entreprenörskap - vi gör det helt enkelt enkelt för dig att ta uppdrag och fakturera kunder!

 

Och då är du vinnaren!

Boka tid för info!


Hos Convoy får Du...:

 

LOGGA IN

Convoy

Convoy är ett kooperativt egenanställningsföretag med bas i Umeå. Vi erbjuder våra tjänster via internet och har anslutna entreprenörer i olika branscher i hela Sverige.

Vi erbjuder tjänster baserade på egenanställning - ett förenklat företagande som ger dig möjlighet att fakturera kunder utan att ha ett företag, helt enkelt att driva en verksamhet på ett enklare sätt.

Kontakta oss så får du veta mer!